Informacje
Warszawa, 17.11.2017 r.
O G Ł O S Z E N I E
Komisja Przetargowa powołana przez dyrektora Szkoły Podstawowej
nr 185 im. UNICEF, ul. Bora Komorowskiego 31, Warszawa
informuje, że w wyniku:Procedury prowadzonej w trybie „Ogłoszenia o konkursie na dostawę”, dostawcami produktów do stołówki szkolnej w 2018 r. będą:
- Agnes S.J.
- Janex Sławomir i Elżbieta Wiesiak S.J.
- Lemon Arkadiusz Lisowski
- Ovotzer Serwice S.C
- Piekarnia Sokołowska Sp. z o.o.
- Salsabil Europa Sp. z o.o.
- WARMLECZ Jacek Zając
Za Komisję Przetargową
Bożenna Pawłowska - przewodnicząca
Zatwierdziła
Ewa Żochowska - dyrektor
UWAGA!
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty
przygotowane na ich bazie)9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, cynamon, zioła prowansalskie, papryka słodka, ocet balsamiczny.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu,
mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Warszawa, 13 XII 2016r.
OGŁOSZENIE
Komisja Przetargowa powołana przez dyrektora Szkoły Podstawowej nr 185 im. UNICEF, ul. Bora Komorowskiego 31 Warszawa informuje, że w wyniku:
Procedury prowadzonej w trybie „Ogłoszenia o konkursie na dostawę”, dostawcami produktów do stołówki szkolnej w 2017 r. będą:
- Ovotzer Serwice S.C
- Piekarnia Sokołowska Sp. z o.o.
- Janex Sławomir i Elżbieta Wiesiak S.J.
- Agnes S.J.
- Salsabil Europa Sp. z o.o.
- Lemon Arkadiusz Lisowski
Za Komisję Przetargową
Bożenna Pawłowska - przewodnicząca
Zatwierdziła
Ewa Żochowska - dyrektor
OGŁOSZENIE O KONKURSIE NA DOSTAWĘ:
POBIERZ: OGŁOSZENIE.pdf
zal_1_formularz_ofertowy_(art._og__lnospo__ywcze).doc
zal_2_formularz_ofertowy_(warzywa_i_owoce___wie__e__.docx
zal_3_formularz_ofertowy_(mirso_i_wrdliny).doc
zal_4_formularz_ofertowy_(mro__onki__ryby).doc
zal_5_formularz_ofertowy_(pieczywo_i_wyr._cukiernicze).doc
zal_6_formularz_ofertowy_(wyroby_garma__eryjne).doc
zal_7_formularz_ofertowy_(jaja_konsumpcyjne).doc
zal_8_formularz_ofertowy_(sok_naturalny__nie_s-odz.docx
zal_9_oswiadczenie_o_braku_podstaw_do_wykluczenia_za-.docx
zal_10_oswiadczenie_(wykluczenie).doc
WAŻNA INFORMACJA DOTYCZĄCA OBIADÓW SZKOLNYCH
W związku z centralizacją rozliczeń z tytułu podatku od towarów i usług m.st. Warszawa oraz terminami z nią związanymi, zostaliśmy zobligowani do bezwzględnego przestrzegania Zarządzenia nr 2317/2012 prezydenta Warszawy odnośnie terminów wpłat za żywienie uczniów.
Niedokonanie wpłaty do ostatniego dnia miesiąca za miesiąc następny oznacza rezygnację z obiadów szkolnych.
Kierownik administracyjny SP 185
Bożenna Pawłowska
Komisja Przetargowa powołana przez dyrektora Szkoły Podstawowej nr 185
im. UNICEF, ul. Bora Komorowskiego 31 w Warszawie informuje, że w wyniku:
- Procedury zamówienia publicznego w trybie art. 69-73 Ustawy PZP w 2016 r. dostawcami produktów do stołówki szkolnej będą:
- Ovotzer Serwice S.C
- Piekarnia Sokołowska Sp. z o.o.
- Janex Sławomir i Elżbieta Wiesiak S.J.
- Agnes S.J.
- Procedury zamówienia publicznego w trybie art. 66.1 i art. 67 ust. 1.4 Ustawy PZP w 2016 r. dostawcami produktów do stołówki szkolnej będą:
- Firma Handlowa JB S.J.
- Ovotzer Service S.C.
Za Komisję Przetargową
Bożenna Pawłowska - przewodnicząca
Zatwierdziła
Ewa Żochowska - dyrektor